Kun Mors 14./2. – 2022

Udstillingen trak i løbet af weekenden i alt 113 til Holmen. Privatfoto

– Kvinder i proces – organisk, kraftfuldt, feminint!

Det første kunstlaboratorie på Holmen trak flere end 100 nysgerrige til hen over weekendens tre dage

NYKØBING: Nogle forrygende dage.

Sådan beskriver Stinne Møller-Hansen, initiativtager det det kunstlaboratorie, der i den forgangne uges tre sidste dage sørgede for stort rykind på Holmen i Nykøbing.

Her holder Morsø Kunstforening af 1961 til, og oftest med en udstilling at vise frem. Men en udstillingspause i februar gav mulighed for et eksperiment, der endte med at føre noget spændende og usædvanligt med sig.

Seks lokale kunstnere – Mette Elimar Jensen, Anette Qvist Hvidbjerg, Anja Korsgaard, Vivi Christensen, Dorte Kjær og Stinne Møller-Hansen – satte sig for at finde ud af, hvad det ville føre til, hvis de forenede hinandens kreative kræfter i kunst. Først med et værksted og siden med tre dages udstilling af resultatet med titlen “Lev med det, lev af det, lev for det, lev i det”.

Og det tog det kunstinteresserede publikum godt imod. Fredag var 18 forbi udstillingen. Lørdag var antallet 20. Og søndag nåede man helt op på 75 – og fik samtidig en stribe positive tilkendegivelser i gæstebogen.

Som for eksempel:

“Kvinder i proces – organisk, kraftfuldt, feminint!”

“Sikken et spændende, anderledes projekt med ideer og impulsivitet!”

“En prik kan formere sig.”

“Dejligt med et oplevelsesrigt samvær.”

“Ikke set før. Inspirerende brug af lokalet, og flere supergode oplevelser.”

“Tak for inspirationen.”

“Sære, sjove og sprælske streger sluppet løs på Holmen, tak for det.”

Og ikke mindst:

“Sikken et genialt projekt.”

Forskning i egen faglighed

Initiativtager Stinne Møller-Hansen, som er uddannet maler fra Århus Kunstakademi, har mange års arbejde i kunsten at se tilbage på – og med inspiration hentet hos malere som blandt andre Paula Modersohn Becker, Franciska Clausen, Helene Schjerfbeck og Nancy Spero.

Efter i en årrække at have malet landskaber i Thy, arbejdet som lærer og dyrket familielivet har hun i de seneste 10 mest brugt tiden på at tegne. I 2020 udstillede hun således jazztegninger på Heltborg Museum i samarbejde med Finn Nygaard. Og til sommer kan hun, sammen med Mette Elimar Jensen og med udgangspunkt i deres fletværkssamarbejde, også ses i en udstilling på Kirsten Kjærs Museum i Thy.

Så erfaringsgrundlaget er rigeligt stort – og nu har det så fået tilføjelse af en ny oplevelse af eksperimenterende art.

“For mig har arbejdet med kunstlaboratoriet på Holmen været grundforskning i min egen faglighed, og det, jeg gerne har villet facilitere, var en fælles og individuel forskning for os seks kvinder og et indblik i processerne til inspiration for de besøgende,” lyder det fra Stinne Møller Hansen.

Du kan se billeder fra udstillingen på Holmen, og pjecen fra Anja Korsgaard, længere nede på siden.
https://kunmors.dk/kvinder-i-proces-organisk-kraftfuldt-feminint/

Anjas pjece:

Kun Mors 5./2. – 2022

Hvad sker der, når seks kunstnere mødes i samme laboratorie? 

Lev med det – og gør lidt mere end det 

Seks kvinder fra Mors og Thy åbner kunstlaboratorie på Holmen

NYKØBING: Hvad sker der, når man slipper kunsten fri hos en flok kvinder, der ikke nødvendigvis er en del af samtidskunstens inderkreds?

Det vil seks billedkunstbegejstrede morsingboer og thyboer finde ud af, så fra i dag er den lokale kunstforenings fine lokale på Holmen i Nykøbing omdannet til et regulært kunstlaboratorie. Morsø Kunstforening af 1961 har nemlig udstillingspause i februar, men alligevel bliver der med sikkerhed noget at se på.

De seks kvinder – Mette Elimar Jensen, Anette Qvist Hvidbjerg, Anja Korsgaard, Vivi Christensen, Dorte Kjær og Stinne Møller-Hansen – har alle arbejdet seriøst med billedkunst i hele livet. Nu slår de sig sammen og deler oplevelser, viden, streger og farver i en kreativ proces.

Det er med titlen “Lev med det, lev af det, lev for det, lev i det” – og det er med håb om at skabe et kunstnerisk rum af kreativitet.

“Billedkunst er for meget få mennesker det, de lever af. Men den kreative skabende proces er for rigtig mange mennesker en afgørende del af en livsproces,” lyder det fra Stinne Møller-Hansen.

Rækker ud og giver indblik

Hun har taget initiativet til det kunstneriske eksperiment. Det har hun gjort med udgangspunkt i den særlige indretning af lokalet på Holmen – og i sit eget arbejde “som udøvende billedkunstner og levende kvinde blandt andre levende kvinder”, fortæller hun.

Kunstlaboratoriet er i gang frem til søndag den 13. februar. Og fra på fredag og ugen ud er der offentlig adgang til en udstilling af det arbejde, de seks deltagere når frem til i fællesskab.

“Ønsket for laboratoriet er, at det kan skabe et værk/værker, der ikke lukker sig om sig selv, men rækker ud og giver et indblik, som inspirerer både deltagerne og publikum til nye undersøgelser og værker,” fortæller Stinne Møller-Hansen.
https://kunmors.dk/lev-med-det-og-goer-lidt-mere-end-det/

Nordjyske 30./1.- 2022 og Morsø Folkeblads Ugeavis 9./2.- 2022

https://eavis.nordjyske.dk/titles/nordjyske/9789/publications/324217/articles/1525327/33/1
http://www.e-pages.dk/morsoefolkeblad_ugeavisen/931/

Forside